קנזו טנגה. 1913
ארכיטקט יפני שהסגנון שלו השפיע בצורה ניכרת על המערכב. הארכיטקט קנזו חונך באוניברסיטת טוקיו בלימודי ארכיטקטורה והנדסה. משנת 46 הארכיטקט משמש כפרופסר באוניברסיטת טוקיו. באותו זמן הוא עובד על פרויקט שלימים יזכה אותו בהכרה בינלאומית ומוניטין בינלאומי. כל זה קורה כשהוא מעצב את מרכז הירושימה לשלום.
במהלך שנות החמישים הסגנון של הארכיטקט טנגה קיבל ביטוי במבנים ציבוריים גדולים,
למשל, בשנת חישים וארבע הוא עיצב ביפן את אולם הכנסים שיקוזה, בשנת חמישים ושמונה כארכיטקט משופשפ טנגה השלים את בניון המשמטרה של קאגאוה שהיה בניין רב קומות שנבנה בבטון.
בשנת שישים הארכיטקט עיצב את האיצטדיון הראשון ששילב גג ששילב בתוכו בולמי זעזועים. גג זה היה נתמך כבלים. בשנת שישים וארבע הארכיטקט עיצב את האיצטדיון האולימפי של טוקיו ולאחר מכן הוא עיצב קתדרלה שנבנתה מבטון, זכוכית ומתכת.
לקראת סוף שנות השישים עיצב הארכיטקט את בניין הארנה של אקספו 70 באוסקה. נקודת המפנה שלו הארכיטקט השתמש בעיקר בסגנון מעוגל. את זאת אפשר לראות בעיצוב של העיר טוקיו ומפרץ טוקיו.
לאחרונה עובד הארכיטקט במרכז הטכנולוגי היפני אוליבטי.
ברוב המבנים אותם עיצב הארכיטקט טנגה נחשפים האספקטים העיצובים של הארכיטקטורה היפנית המסורתית. כך אפשר לראות כיצד הארכיטקט הצליח לשלב רעיונות מסורתיים יפניים עתיקים לתוך מבנים מודרניים.
ברורב הזמן הארכיטקט טנגה עשה שימוש נרחב בבטון בעבודות שלו וזאת כמובן כתוצאה מהנסיבות הגאוגרפיות.
יפן היא בעצם אי ששוכן על שברים גאוגרפיים ולכן היא מועדת לרעידות אדמה. עובדה זו מונעת מארכיטקטים לבנות מבנים גדולים במתכת או זכוכית. ולכן בטון הוא המשאב הנכון ביותר.
הארכיטקט טנגה הושפה מארכיטקטים אחרים בכל הנוגע לעבודה עם בטון.
קנזו טנגה נחשב לאחד מהארכיטקטים החשובים ביותר של המאה ועשרים.
בשנים שבין שנות החמישים לשנות השבעים של המאה העשרים ואחת קנזו טנגה הוא אחד מהארכיטקטים היפניים הבולטים ביותר שנודעים בזכות היכולת המופלאה שלהם לשלב בין האמנות המסורתית היפנית לבין ארכיטקטורה מודרנית.
וכך ביפן המאוד שמרנית, בצורה מאוד מפתיעה זוכה הארכיטקט במספר תחרויות ארכיטקטורה ביפן. כאמור הוא זכה לעצב את משרדי השלטון המקומי בטוקיו ואת אולמות הספורט בכפר האולימפי לקראת אולימפיידת טוקיו.
בין המבנים המפורסמים אותם עיצב הארכיטקט טנגה קנזו היפני:
2005: בית ספר ופנימיית Hwa Chong בסינגפור
2000: מלון "כיפת טוקיו" (Tokyo Dome Hotel), טוקיו, יפן
1998: מרכז רפואי WKC, קובה, יפן
1996: משרדי רשת הטלוויזיה פוג''י, אודאיבה, טוקיו, יפן
1986: אוניברסיטת נניאנג, סינגפור
1979: בניין Hanae Mori, אאויאמה, טוקיו, יפן
1970: אקספו 70'', אוסאקה יפן
1964: אולם הספורט הלאומי יויוגי, בכפר האולימפי של טוקיו, יפן
1964: קתדרלת טוקיו, טוקיו, יפן
1957: משרדי השלטון המקומי המטרופוליני של טוקיו, יפן
1955: פארק השלום בהירושימה, יפן
רשימה זו לקוחה מאתר ויקיפדיה בעברית. |